Programul de înlocuire sau completare a sistemelor clasice de încalzire cu sisteme care utilizează energie solară, energie geotermală și energie eoliană sau alte sisteme care conduc la îmbunătățirea calității aerului, apei și solului

In cadrul sedintei CA din 03.03.2010 s-a stabilit rezultatul analizei proiectelor, depuse in sesiunea 09-27 noiembrie 2009, pentru operatori economici in cadrul Programului de inlocuire sau de completare a sistemelor clasice de incalzire cu sisteme care utilizeaza energie solara, energie geotermala si energie eoliana ori alte sisteme care conduc la imbunatatirea calitatii aerului, apei si solului.
mai multe detalii...

Programul privind producerea energiei din surse regenerabile: eoliană, geotermală, solară, biomasă, hidro

În cadrul şedinţei Comitetului de Avizare din 18.02.2010 si 03.03.2010 s-au stabilit proiectele acceptate spre finantare din Fondul pentru Mediu, depuse in cadrul Programului privind producerea energiei din surse regenerabile: eoliana, geotermala, solara, biomasa si hidro.Sesiunea 09-27.11.2009.
mai multe detalii...

Programul 'Casa Verde'

Dorim sa va aducem la cunostinta urmatorul articol referitor la programul “Casa verde” aparut Vineri, 8 mai 2009, 15:13
Autoritatile locale si centrale pot incepe sa depuna proiecte pentru imbunatatirea sistemelor clasice de incalzire a cladirilor din patrimoniul propriu si al asociatiilor de locatari, a declarat, vineri, ministrul Mediului, dupa ce a semnat ordinul de punere in aplicare a proiectului Casa Verde, informeaza NewsIn.

mai multe detalii...

Panou solar OPC 15 EU

Primul colector hibrid cu tub vidat care produce simultan energie termica si electrica: AMK OPC15 EDITION EU21 este echipat cu un sistem lamelar de calitate ridicata CIS ce genereaza energie. Tehnologia dezvoltata de catre consultantii de proiectare germani ai EU21 in colaborare cu AMK dau posibilitatea producerii simultane de energie solara termica si electrica. Radiatia solara determina in mod direct puterea rezultata si astfel si capacitatea instalatiei solare. Nu este necesara conectarea la o unitate solara de comanda sau o alimentare externa. Ca rezultat al componentelor optim armonizate, sistemul functioneaza fara probleme si este intrinsec sigur pt. sistemele AMK.
mai multe detalii...

Principii generale de calcul si alegere

Introducere in domeniul energiei solare, Noţiuni Teoretice privind: LUMINA SOLARĂ ŞI ENERGIA; ABSORBŢIA (CAPTAREA) LUMINII SOLARE DE CĂTRE SUPRAFEŢE; COLECTOR SOLAR; EFICIENŢA UNUI PANOU SOLAR; INSTALAŢII CU COLECTOARE SOLARE.
mai multe detalii...

Strategia energetica a României pentru perioada 2007—2020

În temeiul art. 108 din Constituția României, republicată, și al art. 4 alin. (1) din Legea energiei electrice nr. 13/2007, cu modificările și completările ulterioare,Guvernul României adoptă hotărârea privind aprobarea Strategiei energetice a României pentru perioada 2007—2020.

Obiectivul general al strategiei sectorului energetic îl constituie satisfacerea necesarului de energie atât în prezent, cât și pe termen mediu și lung, la un preț cât mai scăzut, adecvat unei economii moderne de piață și unui standard de viață civilizat, în condiții de calitate, siguranță în alimentare, cu respectarea principiilor dezvoltării durabile.

Dezvoltare durabilă
• Creșterea eficienței energetice
• Promovarea producerii energiei pe bază de resurse regenerabile
• Promovarea producerii de energie electrică și termică în centrale cu cogenerare, în special în instalații de cogenerare de înaltă eficiență
mai multe detalii...